Geschiedenis - burgerschap in de vakken

Argus Clou, geschiedenis
Malmberg BV BAO
2012
PO 3-8Geschiedenismethode die werkt volgens het principe van ontdekkend en onderzoekend leren.
SLO analyse Burgerschapsvorming (2016).

Bij de tijd, derde editie
Malmberg BV BAO
2004-2009

Deze methode is niet meer leverbaar!

PO 3-8Geschiedenismethode waarbij geschiedenis vanuit diverse invalshoeken wordt gepresenteerd: economisch, sociaal-politiek, cultureel-mentaal, ecologisch en met oog voor de invloed van tijd en ruimte.
SLO analyse Burgerschapsvorming in leermiddelen primair onderwijs (2008)
De analyseresultaten van Bij de tijd zijn te vinden vanaf pagina 26.
Feniks
ThiemeMeulenhoff VO
2008-2012
H 4-5
V 4-6
Feniks is een geschiedenismethode voor het voortgezet onderwijs. De methode kent verschillende edities (onderbouw, bovenbouw vmbo en de tweede fase).
SLO methodebeschrijving 'Feniks tweede fase' (2013).
Memo, vierde editie
Malmberg BV VO

VMBO 1-2
H 1-3
V 1-3

Geschiedenismethode voor de onderbouw. Onderwerpen in leerjaar 3 havo en vwo (derde editie) zijn: 'oorlog en crisis'; de Tweede Wereldoorlog, Nederland. Ook is er het project staatsinrichting.
Geschiedeniswerkplaats – onderbouw, tweede editie
Noordhoff Uitgevers VO
2013-2015
VMBO 1-2
H 1-3
V 1-3

Methode geschiedenis voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Relevante onderwerpen: 'De Tweede Wereldoorlog', 'Na de oorlog' (besluiten en besturen in Nederland; samenwerken in Europa); 'Televisie en computer' (conflicten in de wereld, veelkleurig Nederland, het Oranjehuis).
Schooljaar 2018-2019 verschijnt de derde editie.
SLO analyse burgerschapsvorming (2017).