M&M - burgerschap in de vakken

GaMMa onderbouw
Malmberg BV VO
2011-2013

VMBO 1-2Lesmethode Mens & Maatschappij. De methode bestaat uit leerboeken en digitaal lesmateriaal. Relevante onderwerpen zijn: democratie; multiculturele samenleving; discriminatie; ons staatsbestel; rechten en plichten; kiesrecht, democratie en politieke stromingen; Tweede Wereldoorlog; Jodenvervolging.
Plein M
Noordhoff Uitgevers VO

LWOO 1-2
VMBO 1-2

Lesmethode Mens & Maatschappij. Brochure Plein M. De methode is in verschillende varianten verkrijgbaar (papier met online materiaal; methode licentie; tablet + online licentie). Relevante onderwerpen zijn: de Europese eenwording; vertegenwoordigers van het volk; bezetting, vervolging, bevrijding; hoe zijn rechten en plichten geregeld?; omgaan met verschillen; kleurrijk Nederland.
SLO analyse burgerschapsvorming (2017)
Stercollectie M&M
VO content
2012-2013
VMBO 1-2Digitale lesmethode Mens & Maatschappij. Relevante thema's : Geloven en Europa;
Verzet; 'Geloven'; Oorlog; Wij en zij; Overheid.
SLO methodebeschrijving (2015)
SLO analyse burgerschapsvorming (2017).