Links - europees en wereldburgerschap

Actuele documentatiebank jeugd​De Actuele Documentatiebank is een product van NBD Biblion en biedt een overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Leerlingen kunnen hier gebruik van maken bij maken van werkstuk/spreekbeurt. De website heeft een dossier Europese Unie met informatie zoals artikelen en literatuur over Europa.
Centrum voor Mondiaal Onderwijs (CMO)​Het Centrum voor Mondiaal Onderwijs maakt lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs voor verschillende vakken of projecten. Dit gebeurt vanuit het idee dat onderwijs dé manier is om jezelf en de wereld naar een hoger plan te tillen. Leerlingen leren om zelf na te denken, een oordeel te vormen en te handelen. De lesmaterialen hebben een relatie met: mensenrechten, oorlog & vrede, ontwikkelingssamenwerking, milieu, duurzame ontwikkeling en Europa.
Eco-Schools​Het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd zijn er momenteel ongeveer 46.000 deelnemende scholen in 59 landen. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Eco-Schools richt zich op 10 verschillende thema's.
Edukans​Edukans zet zich in voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Edukans werkt aan meer en beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Edukans biedt ook educatieve materialen.
EP-Nuffic ​Deze organisatie wil internationalisering in het hart van het onderwijs brengen. Voor het funderend onderwijs streven ze naar een basis aan internationale en interculturele vaardigheden voor iedere leerling. Een curriculum dat leerlingen doorlopen, waarin ze intensief kennismaken met de wereld buiten Nederland, met Europa en de rest van de wereld. Waarmee ze gericht werken aan internationale en interculturele competenties. En waarin de moderne vreemde talen als communicatiemiddel een belangrijke plek innemen. De strategische agenda 2016-2020 van deze organisatie staat op hun website.
eTwinning
EP-Nuffic
​Online community voor scholen in Europa. Leraren in po, vo en mbo kunnen via het platform communiceren, samenwerken, projecten ontwikkelen en delen. Er zijn onder andere projectvoorbeelden te vinden voor burgerschapsdoelen en internationale competenties.
Kleur Bekennen​Vlaamse website voor wereldburgerschapseducatie. Met verwijzingen naar online leermiddelen op KlasCement.
NCDO​Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) wil mondiaal burgerschap in de Nederlandse samenleving bevorderen door middel van onderzoek, informatie en events over mondiale thema's en duurzaamheid. NCDO is uitgever van OneWorld (multimediale journalistieke platform voor mondiaal denken en groen doen) en Samsam (educatief platform voor wereldwijze kinderen).
Wereldburgerschap (NCDO) ​Kennisplatform voor mondiaal onderwijs. Deze website biedt handvatten om wereldburgerschap in het onderwijs te integreren: (inhoudelijke en methodische) ideeën voor in de klas, tips voor verdiepend materiaal en mogelijkheden tot nascholing. Hiermee draagt deze website bij aan het bevorderen van burgerschap in relatie tot internationale samenwerking.De website biedt ook een leermiddelendatabase die op thema's doorzocht kan worden.