Uitgelicht - schoolomgeving: wijk en samenleving

Handboek School in de samenleving, de Samenlevingsgerichte School van de 21e eeuw
CPS
PO
VO
In het handboek staat beschreven waarom het noodzakelijk is dat scholen samenlevingsgericht worden. Het bevat theoretische achtergronden, handvatten, aansprekende voorbeelden uit de praktijk, een concreet stappenplan en praktische bijlagen.
De Vreedzame Wijk
CED-groep en Stichting Vreedzaam
2013
PO 1-8Bij De Vreedzame Wijk wordt de succesvolle methodiek De Vreedzame School toegepast op wijkniveau. Kinderen leren op een vreedzame manier conflicten op te lossen en elkaar en andere buurtbewoners positief te benaderen. Invoering van De Vreedzame Wijk vindt alleen plaats onder begeleiding van Stichting Vreedzaam.

​​Young Impact scholenprogramma
NLvoorelkaar, CJP, NJR

​PO 7-8
VO
MBO
​Gratis scholenprogramma waarbij leerlingen zich inzetten voor een goed doel in hun omgeving. De leerlingen gaan aan de slag met een kick-off, workshop(s), drie digilessen (met handleiding en werkbladen) en challenges. Het wordt afgesloten met een Young Impact Celebration. Jaarlijkse inschrijving.