Nieuwsbrief ontvangen?

• Vo

Vakinhoud

• Burgerschap

Studiedag Controversiële onderwerpen in de klas

20-9-2017

​Hoe ontwikkel je bij leerlingen en docenten kritische denkvaardigheden? Hoe verbind je denken over omstreden vraagstukken met vakinhoud, zonder dat je je leerproces verstoort? Tijdens de studiedag 'Controversiële onderwerpen in de klas' op 20 september krijgt u antwoord op deze vragen.

Docenten en scholen willen graag onderwijsmateriaal (helpen) ontwikkelen en zichzelf ontwikkelen op dit vlak. Tijdens de studiedag werken we aan de hand van een actuele en controversiële casus – migrantentoestroom –  aan specifieke analytische technieken, verschillende discussiemogelijkheden en onderzoeksvaardigheden die u uw leerlingen kunt aanbieden. De studiedag is een combinatie van analytische, onderzoeks- en discussievaardigheden.