Nieuwsbrief ontvangen?

• Burgerschap

Training Kinderlogica - heikele thema's

19-6-2017

​Wordt er gediscrimineerd in de klas? Roept een leerling dat Wilders dood moet? Voel je dat er spanning is richting moslims? Is er een taboe rond homoseksualiteit, terwijl het toch verplicht is om aan dit thema aandacht te besteden? Loopt de spanning hoog op rondom politieke gebeurtenissen?

Speciaal voor leerkrachten op multi-culturele scholen en andere professionals die werken met multi-culturele jeugd begint na de zomer de nieuwe Kinderlogica training.

Op 4 zaterdagen (23 september, 4 november 2017, 3 maart en 26 mei 2018 te Amsterdam) duiken we in alle moeilijk te bespreken thema's die in de klas voor afstand en onrust kunnen zorgen. Homoseksualiteit, seksuele diversiteit, geloof, politiek, cultuur, discriminatie, extremisme, terrorisme. Filosoferen is dé werkvorm om deze zaken toch veilig en kritisch bespreekbaar te maken.

Bij interesse voor uw schoolteam in deze cyclus, is het ook mogelijk om deze trainingsdagen op locatie uit te voeren op dagen naar keuze.